Timja

Timja är en nordsvensk brukshäst född 2008, hon har varit i verksamheten sedan 2016. Det bästa Timja vet är att dra stora vagnen full med folk, för att jobba hårt är det hon är gjord för! Nordsvensken är en av sveriges tre inhemska hästraser.

Kodex

Kodex är vårt äldsta djur här på Galaxen, han har även varit här längst! Han är född 1999 och kom hit som treåring 2002. Kodex är av rasen shetlandsponny som härstammar från Shetlandsöarna utanför Skottland. Det Kodex tycker bäst om är att busa i skogen och tävla mot Timja och Trymod, där han alltid vinner!

Trymod

Trymod är en i personalens häst, men vi anväder honom i verksamheten precis som om han vore vår egen. Han är precis som Timja en av våra inhemska hästraser, men han är ett Gotlandsruss. Trymod är född 2013 och kom hit till verksamheten från Smålands skogar hösten 2018. Det bästa Trymod vet är att äta, denna hästen blir aldrig mätt! Även att hitta på massa olika bus med oss i personalen, han är en riktig clownhäst. Men förutom det så gillar han att köras med vagnen.

Kossorna

Vi har två kor av rasen Rödkulla. Det är en av sveriges äldsta nötkreatursraser och räknas därför som lantras. Gullviva är född 2017 och så har vi hennes son Vide född 2020. 

Fåren

Våra får är av rasen Värmländskt Skogsfår, även detta en lantras. Vi har fyra tackor, Maja, Alma, Liv och Ellie. De är väldigt sällskapssjuka och önskar nog att de kunde bo med människan som hundar. På barnkalas får barnen gå in till fåren och hälsa på dem och det är det bästa som finns tycker fåren!

Grisarna

Lili och Sussie är våra två Linderödssvin. Denna rasen är den enda oförädlade lantras av svin som finns vilket gör den extra unik! Lili och Sussie är födda 2020 och är två goa tjejer som alltid vill vara med och kolla vad man håller på med när man är i närheten av hagen. Börjar man klia dem på ryggen dröjer det inte heller lång tid innan de lägger sig på sidan och ber om att bli kliade på magen.

Hönsen

Vi har 20 hönor och tuppar som är en blandad kompott av Hedemora, Brama och Orpington men även några individer renrasiga Svenska dvärghöns. Alla hönsen har egna namn men det är lite för många att räkna upp här. Äggen de producerar säljer vi och det måste vara de bästa äggen man kan köpa! Hönsen får vara ute varje dag för att leta mask och sandbada i en jordhög och framförallt så får de leva så länge de mår bra och är pigga oavsätt om de producerar ägg eller inte. Det är ett sånt här liv alla höns borde få leva.

Ankorna

Vi har fem ankor där honorna är av rasen Svensk blå och Svensk Gul anka, och hanen är en Blekingeanka. Alla tre raserna är svenska lantraser. Tyvärr är ankorna lite blyga men väldigt söta att titta på! 

Stallkatten Kalle

Kalle kom till oss från djurskyddet 2013, 4 månader gammal. Han är en skicklig jägare som ofta kommer med byten i form av både råttor och fåglar. Han har en hylla i mjölkrummet som han har sin sovplats på och ofta när man går förbi när han sitter där kommer en tass eller en snäll buff med huvudet för att tala om att han vill ha kärlek.

Micke

Micke är en Gotlandskaniner från nordens ark som kom hit 2018. Gotlandskaninen är en av två svenska kaninraser som utvecklats ur den svenska lantraskaninen som dessvärre är utdöd. Detta är en spättig och livsgladaglad herre vars favoritföda är maskrosblad. Vill man bli bästis med denna chamör så är det maskrosblad som gäller! 

Toffi

Toffi är en liten dvärgvädur som vi inte riktigt vet hur gammal han är, men här har han i alla fall varit sedan 2016. Han är en liten kille med bestämda åsikter ibland men är ändå världens goaste (när han vill det vill säga). Maskrosblad är också en stor favorit, och sedan har han en annan rolig hobby som går ut på att dra ut all halm från sitt hus till torven så det blir jobbigare för oss att mocka dagen efter, men man kan ju inte annat än skratta åt hans påhitt!