Timja

Timja är en nordsvensk brukshäst född 2008 och hon har varit i verksamheten sedan 2016. Det bästa Timja vet är att dra stora vagnen full med folk, för att jobba hårt är det hon är gjord för! Nordsvensken är en av sveriges tre inhemska hästraser.

Kodex

Kodex är vårt äldsta djur här på Galaxen, och han har även varit här längst! Han är född 1999 och kom hit som treåring 2002. Kodex är av rasen shetlandsponny som härstammar från Shetandsöarna utanför Skottland. Det Kodex tycker bäst om är att busa i skogen och tävla mot Timja och Trymod, vilket han alltid vinner!

Trymod

Trymod är en i personalens häst, men vi anväder han i verksamheten precis som han vore vår egen. Han är precis som Timja en av våra inhemska hästraser, men istället är han ett Gotlandsruss. Trymod är född 2013 och kom hit till verksamheten från Smålands skogar hösten 2018. Det bästa Trymod vet är att äta, denna hästen blir aldrig mät! Även att hitta på massa olika bus med oss i personalen, han är en riktig clownhäst. Men förutom det så gillar han att köra vagn.